[...] się bardzo dobrze, żółtka jaj, tłuste ryby i mięsa, podroby, awokado, orzechy (laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie), rzadziej (np. wiórki kokosowe, pestki z dyni, masło orzechowe), oliwa z oliwek, czy np. olej lniany, masło klarowane Jeśli chodzi o węglowodany tutaj szeroka gama (owoce, kasze wszelkiego rodzaju, ryże, ziemniaki, [...]
Olej kokosowy, smalec, rzepakowy, masło klarowane, czy pam. Przy dobrej patelni tak niewiele sie tego stosuje, że bez różnicy. Można nawet bez dodatku.
[...] nie zawracałem sobie głowy tymi proporcjami, ale poczytałem i się zastanawiam. Jestem na low carb i mam w diecie takie tłuszcze: Orzechy włoskie, laskowe, karkówka, łosoś, pstrąg łososiowy, masło klarowane, masło osełka, suplement ostrovit omega3, jaja. Smażę na oliwie, oliwy używam również do sałatek. Mam to jakoś przeliczać / obliczać ?
[...] owsiane, gryczane, to samo kasze jaglana, jęczmienna, gryczana, ryże basmatii, paraboliczny, dziki, jaśminowy, ziemniaki, bataty Z tłuszczy: orzechy, awokado, olej kokosowy, masło klarowane, masło 82%tłuszczu, jaja, tłuszcz z mięs i ryb, nasiona, oliwa z oliwek Jak uda Ci się coś wykombinować, wrzuć w ten sposób : [...]
[...] jajecznica. Chcę ograniczyć owsiankę na rzecz śniadań B+T, ale czasem pojawi się dla urozmaicenia. Tak tłuszcze są. W tej chwili używam smalcu, jak się skończy to będzie masło klarowane czy olej kokosowy. Bazuje na mięsie z indyka, kurczaka, cielęciny czy wołowiny. Wymieniam, może nie tak często ale wymieniam. A co do tłuszczy to jeszcze [...]
[...] i tłuszcze. Plus jakieś jajka na śniadanie lub kolacje z patkami lub dobrym żytnim chlebem - korzystając z dziennika żywieniowego wrzucaj składniki osobno- jajka plus masło, a nie jakąś gotową jajecznice,, w której nie wiadomo co jest. Wywal margarynę, cukier, syropy, słodkie płatki i jogurty oraz czekoladę mleczną. Jak chcesz jeść [...]